Kediler Nasıl Taranır? Kedi Taramanın Faydaları Neler?
İçindekiler
‘Kediler nasıl taranır, faydaları nelerdir?’ konusu evcil kedilerle aynı ortamda hayatlarını devam ettiren bireyler için önemli. Kediler he ne kadar hijyenik canlılar olsalar da yaşadıkları çevreye bıraktıkları tüyler çoğu zaman sorun haline gelebilir. Bunun için kedinizi taramak, tüy sorununa karşı alınacak en etkili önlemdir.
Kediler tüy döken canlılardır. Dökme oranı türüne ve beslenme koşullarına göre farklılık gösterir. Özellikle ‘longhair’ cins kediler daha fazla tüy döker. Ayrıca kalitesiz kuru mama tüketen kedilerde de yoğun oranda tüy dökümü yaşanır.
Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapılacak en iyi şey kedinizi taramak olur. Kedi taramak tüy dökümünü minimum seviyeye indirdiği gibi aynı zamanda kedinin dersinin rahatlamasına da vesile olur. Bu yazımızda kediler nasıl taranır, faydaları nelerdir konusunu tüm yönleriyle ele alacağız.
Kedi Taramanın Faydaları Neler?
Kedi taramanın genellikle sadece tüy dökmeyi önleyici olduğu bilinir. Bu doğru ancak eksik bir bilgidir. Kedinizi taramak minik dostunuzun sağlığı açısından da önemli bir uygulamadır. Peki kedi taramanın faydaları nelerdir? Kedinizi taradığınızda ona sağladığınız faydaları birkaç maddede listeledik.
- Kedinizi taramak, onun dolaşımını uyararak hızlandırır.
- Zayıflayan tüylerin taranarak toplanması onu rahatlatır.
- Hijyenini sağlamak için vücudunu yaladığında daha az tüy yutar.
- Tüyleri taranan kedilerin çoğu tarama işlemi sırasında mutlu olurlar.
Bunlar kedi taramanın minik patilere sağladığı faydalardır. Ayrıca yaşadıkları ortamda bulunan insanlara da katkısı bulunur. Kedinizi taramak, halınızda ve koltuklarınızda daha az tüy görmeniz demektir. Böylelikle evde yaşayan çocukların sağlığı açısında bu olumlu bir gelişmedir. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinize kedi kılı bulaşma riski minimum seviyeye iner.
Kediler Nasıl Taranır? Kedi Tüyleri Nasıl Taranır?
‘Kedi nasıl taranır?’ sorusu özellikle yavru kedilerde çok merak ediliyor. Ayrıca yavru kedi taramak, yetişkin kedi taramak eyleminden çok daha kolaydır. Yavruyken taramaya alıştırıldığında yetişkinlik döneminde de kolaylık çekilir. Kedinizi taramak için öncelikle kaygan olmayan bir zemin tercih etmelisiniz. Taranırken daha iyi kontrolü sağlamış olursunuz.
Kısa tüylü kediler için yumuşak fırçalar kullanılabilir. Fakat uzun tüylü kedileri taramak için uzun ve sert fırçalar daha iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca kedinizi taramak için fırçayı kullanırken derisine temas ettirmemeye özen gösterin. Sert bastırırsanız canını yakabilirsiniz.
Uzun Tüylü Kediler Nasıl Taranır?
Uzun tüylü kedilerin taranma işlemi sanıldığından daha zor olacaktır. Kediyi sabit tutmak bir yana tüylerinin tamamına etki edebilmek için öncelikle kedi tarağı seçiminiz çok doğru olmalı. Sert uçlara sahip olmadığı gibi uzun uçlara sahip olursa tüylerini daha rahat açar. Tüylerinin çok dökülmemesi adına tarama sırasında altında bir bez serebilirsiniz.
Kedi taramak hakkında kedi sahipleri çok farklı sorularla karşılaşabiliyor. Kedi Sevgisi olarak sık sorulan sorulara yanıt verdik. Kedinizi taramak istediğinizde bu soruları göz önünde bulundurabilirsiniz.
Kediler Kaç Dakika Taranmalı?
Çok karışan tüyler ile karşılaşırsanız, tüylerini fırçalamaya odaklanın. Kedi tarama süresi 5 ila 10 dakika aralığında olmalıdır. Eğer uzun süre kaşıma yaparsanız kediniz rahatsız olabilir ve kaçmak için direnebilir. Unutulmamalıdır ki kedilerin çoğu kaşınmayı hoş karşılamaz.
Kedi Neyle Taranır?
Kısa tüylü kedilerin taranması için plastik ve yumuşak bir fırça idealdir. Fırçalamadan önce fırçayı nemlendirerek yumuşak ve kaygan bir hale getirebilirsiniz. Uzun tüylü kediler içinse özel olarak üretilen uzun dişli fırçalar mevcut. Petshoplardan kedi tarama fırçası bulabilirsiniz. Kedinizi taramak için ideal fırça seçimine özen gösterin.
Kedi En İyi Nasıl Taranır?
Kediniz taramak için öncelikle onu severek bu işlemi sevimli göstermelisiniz. Zira kedilerin çoğu taranmaktan korkar. Bu sebeple ödül maması vererek onların motivasyonunu arttırabilirsiniz. Kedi taramanın en doğru yöntemi fırçayı su ile nemlendirmektir. Böylece kedinizin derisine zarar vermezsiniz. Fırçanın derisinde kayması minik patinin hoşuna gidebilir.
Taranmayı Sevmeyen Kedi Nasıl Sakinleştirilir?
Taranmayı her kedi bayılmaz. Özellikle ilk taranma sıralarında ciddi tepki verirler. Kediyi zorla tutmaya çalışırsanız hepten daralıp elinize kolunuza saldırmaya kalkar. Tırnaklarını geçirip dişleriyle de ısırmaya çalışacaktır. Daha rahat bir alan sunarak çok sıkmadan daraltmadan tutmalı, hafif hareketlere bir yandan başını severken diğer yandan tarayabilirsiniz.
Yavru Kediler Ne Zaman Taranır?
Yavru kedileri taramak için çok acele etmeye gerek yoktur. Yavru kedilerin ilk aylarında derileri istenen kalınlıkta olmadığı için taraklar cildine zarar verebilir. Bu noktada kedinizin en az 3 aylık olmasını beklemelisiniz. Bu süre zarfından sonra tüyleri de iyice uzadıysa çok sık olmamakla birlikte taramanız mümkündür.
Bu yazımızı beğendiyseniz İslam’da Kedinin Yeri Nedir? Kedi Beslemek Günah mı? konusu ilginizi çekebilir. Ayrıca Instagram Kedi Sevgisi sayfamızı takip etmeyi unutmayınız.